هشدار: ذکر و باز نشر نوشتارهای من و هر نوشتاری که در روزنامه ها یا روی سایت شخصی و وبلاگهایم منتشر شده منحصراً با قید نام و نام خانوادگی ام و همراه با پیوند سایت و وبلاگهایم مجاز است.

زمان مطالعه: 2 دقیقه

هشدار: پیش از آغاز نوشتار،  به اشخاصی که نوشتارهای من در روزنامه ها یا روی سایت شخصی یا وبلاگهایم را بدون ذکر منبع و بدون پیوند سایتم یا وبلاگهایم به نام خود یا دیگری به هر گونه ای منتشر می کنند متذکر می شوم که چشم به راه عواقب قانونی انتشار غیر مجاز و بدون اجازه نوشتارهایم باشند.

ذکر و باز نشر نوشتارهای من و هر نوشتاری که در روزنامه ها یا روی سایت شخصی و وبلاگهایم منتشر شده منحصراً با قید نام و نام خانوادگی ام و همراه با پیوند سایت و وبلاگهایم مجاز است.

در ادامه زنجیره نوشتارهائی که پیرامون بایسته های صدور و دریافت چک، روی سایت شخصی صادق رئیسی کیا تقدیم فعالان اقتصادی و علاقه مندان مباحث چک، نموده ام در این نوشتار، با عنوان “کیفیت صدور چک” نکات کلیدی و البته ساده ای را مطرح می کنم که رعایت آنها در هنگام صدور چک، کیفیت صدور چک را بالا می برد و آسیب های ناشی از صدور چک را برای صادر کننده و ذینفعان چک، کاهش می دهد.

1- تاریخ چک را حتما هم به حروف و هم به عدد بنویسید.

2- مبلغ چک را حتما هم به حروف و هم به عدد بنویسید.

3- روی نوشته ها و مندرجات چک، را با چسب، بپوشانید.

4- تا جائی که ممکن است از صدور چک در وجه حامل، پرهیز نمائید.

5- از مخدوش کردن یا خط زدن چک، پرهیز نمائید. بطور کلی از مخدوش کردن و صدور چک مخدوش، پرهیز فرمائید.

6- دقت کنید امضاء چک با نمونه امضاء بانکی شما مطابقت داشته باشد.

7- از وجود مبلغ لازم برای پرداخت وجه چک، در حساب بانکی خود، اطمینان حاصل کنید.

8- برگه مشخصات چک صادره ( ته برگ) را برای حفظ اطلاعات مربوط به چکهای صادره، بطور دقیق تکمیل و نگهداری کنید.

 9- از پشت و روی چک صادره، عکس واضح بگیرید و در سوابق خود نگهداری کنید.

 10- حتماً قید کنید چک را بابت چه موضوع یا موردی، صادر کرده اید.

11- تا جائی که ممکن است از طرف مقابل، برای دریافت چک، رسیدی مشتمل بر تاریخ و شماره چک، مبلغ چک، شماره حساب بانکی و موضوع و معامله ای که صدور چک، ناشی از آن است دریافت کنید.

12- اگر به نعداد زیاد چک، صادر می کنید یک سامانه کارآمد برای مدیریت چک های صادره خود در نظر بگیرید.

13- هرگز از دیگران حتی اگر خیلی به شما نزدیک هستند نخواهید که به جای شما و با امضاء مشابه شما از دسته چک شما چک، امضاء و صادر کنند.

14- دسته چک خود را در اختیار اشخاص دیگر قرار ندهید. اگر الزامات کاری، شما را ناگزیر به سپردن دسته چک به مدیر مالی یا حسابدار یا افراد دیگر می نماید حتماً از آنان رسید دقیق و تضمین لازم را اخذ و نزد خود، نگه دارید.

در مورد کیفیت ظهرنویسی چک، در نوشتارهای بعدی، نکاتی را تقدیم خواهم کرد.

به یادداشت های مرتبط با این موضوع، در سایت شخصی صادق رئیسی کیا که در زیر این یادداشت، آمده است رجوع و آنها را مطالعه فرمائید. یقیناً به دانش و مهارت های کاربردی شما خواهد افزود.

در صورتی که به مشاوره در زمینه ی یادداشت ها و نوشتارهای من نیاز داشتید یا به برگزاری کارگاه و دوره های آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان در موارد یاد شده، علاقه مند، بودید درخواست خود را به s.raeisikia@gmail.com ارسال یا با شماره های 88321088 و 88323279 (گروه حقوقی برهان) تماس، حاصل فرمائید.

صادق رئیسی کیا

بیست و پنجم آبان ماه 1395

راه‌های تماس

اگر به مشاوره حقوقی یا وکیل در زمینه‌های مرتبط با نوشتارهای من نیاز داشتید یا به برگزاری کارگاه و دوره‌های آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان در موارد یاد شده، علاقه‌مند، بودید می‌توانید درخواست خود را با شماره‌های ۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۸۸۳۲۳۲۷۹ (گروه حقوقی برهان) در میان بگذارید.

درخواست مشاوره حضوری، تلفنی، آنلاین

0 0 votes
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
اطلاع رسانی برای

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments