هشدار: ذکر و باز نشر نوشتارهای من و هر نوشتاری که در روزنامه ها یا روی سایت شخصی و وبلاگهایم منتشر شده منحصراً با قید نام و نام خانوادگی ام و همراه با پیوند سایت و وبلاگهایم مجاز است.

زمان مطالعه: 10 دقیقه

هشدار: پیش از آغاز نوشتار،  به اشخاصی که نوشتارهای من در روزنامه ها یا روی سایت شخصی یا وبلاگهایم را بدون ذکر منبع و بدون پیوند سایتم یا وبلاگهایم به نام خود یا دیگری به هر گونه ای منتشر می کنند متذکر می شوم که چشم به راه عواقب قانونی انتشار غیر مجاز و بدون اجازه نوشتارهایم باشند.

ذکر و باز نشر نوشتارهای من و هر نوشتاری که در روزنامه ها یا روی سایت شخصی و وبلاگهایم منتشر شده منحصراً با قید نام و نام خانوادگی ام و همراه با پیوند سایت و وبلاگهایم مجاز است.

بسیارند دوستانی که مایلند اطلاعاتی راجع به ترتیبات و تشریفات انتخاب  و عزل و جایگزینی اعضای هیات مدیره در شرکت سهامی و شرایط اساسی برای عضویت در هیات مدیره این شرکتها داشته باشند. این مطلب که در ویرایش اول به صورت بسیار مختصر و محدود  تقدیم  بازدید کنندگان سایت  شخصی صادق رئیسی کیا شده بود اکنون به صورتی کاملتر تقدیم می گردد. خرسندم که وعده بنده به بازدید کنندگان محترم سایت برای تقدیم نسخه تکمیلی آن طولانی نشد و توفیق یافتم ظرف چند روز، نسبت به ارائه ویرایش کاملتری از آن اقدام کنم. امیدوارم به تکمیل و تشریح آن همراه با پاسخ به سوالات و دریافت نظرات دوستان توفیق یابم.

1- در اساسنامه شرکت سهامی عام بایستی تعداد اعضای هیات مدیره و طرز انتخاب آنها و مدت ماموریت آنان و نحوه تعیین جانشین برای مدیرانی که فوت یا استعفاء می کنند یا محجور و معزول یا به جهت قانونی از ادامه عضویت در هیات مدیره ممنوع می گردند و حدود و وظایف و اختیارات مدیران و تعداد سهام تضمینی که باید به صندوق شرکت بسپارند معلوم و همراه با اعلامیه قبول سمت بوسیله مدیران و بازرسان شرکت جهت ثبت به اداره ثبت شرکتها تسلیم گردد. (بندهای  15 و 16 ماده 8  و مواد 17 و 18 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

2- در اساسنامه شرکت سهامی خاص باید مواردی که راجع به تعیین هیات مدیره در اساسنامه شرکت سهامی عام گذشت قید گردد. (بند 1 و تبصره ماده 20 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

3- اولین هیأت مدیره شرکت سهامی را مجمع عمومی مؤسس و  هیأت مدیره های بعد از آن را مجمع عمومی عادی صاحبان سهام انتخاب می کنند. (ماده 108 قانون تجارت با توجه به مواد 17 و 74 و 86 و 88  لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

4- در مجمع عمومی مؤسس که بایستی لااقل دارندگان نصف سرمایه (در جلسۀ اول) یا دارندگان یک سوم سرمایه (درجلسات دوم و سوم) در آن شرکت کنند ، اتخاذ تصمیمات از جمله انتخاب هیأت مدیره با اکثریت دو سوم آراء حاضرین خواهد بود. (ماده 75 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

5- در شرکتهای سهامی خاص تشکیل مجمع عمومی موسس الزامی نیست. نتیجه آنکه اگر مجمع عمومی موسس برای شرکت سهامی خاص تشکیل نشود اولین هیات مدیره بوسیله مجمع عمومی عادی صاحبان سهام انتخاب خواهد شد.(ماده 82  لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

6- در مجمع عمومی عادی که با حضور ، لااقل دارندگان بیش از نصف سهام دارای حق رأی (در جلسۀ  اول) و هر عده از صاحبان سهامی که حق رأی دارند (در جلسۀ دوم) تشکیل می شود ، انتخاب مدیران و بازرسان با اکثریت نسبی حاضرین انجام می شود. (مواد 87 و 88 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

7- منظور از اکثریت آراء در مجامع عمومی صاحبان سهام حاضرین در جلسه مجمع است. (ماده 103 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

8- هیأت مدیره در هنگام انتخاب و در تمام مدت تصدی باید از سهامداران شرکت باشند. (ماده 107 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

9- در شرکتهای سهامی برای انتخاب مدیران تعداد آراء هر  رأی دهنده (هر سهم یک رأی) در عدد مدیرانی که باید انتخاب شوند ضرب می شود و حق رأی هر  رأی دهنده برابر حاصل ضرب مذکور می باشد و هر  رای دهنده می تواند حق رأی خود  را به یک نفر بدهد یا آنرا  بین چند  نفر  تقسیم کند. اساسنامه شرکت نمی تواند خلاف این ترتیب را مقرر نماید. (ماده 88 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

10- عده اعضای هیات مدیره در شرکتهای سهامی عام نبایستی کمتر از 5 نفر باشد. این بدان معناست که صاحبان سهام در شرکتهای سهامی عام نمی تواند از 5 نفر کمتر باشد. (ماده 107 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت که وارد به ماده 3 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت است)

11- اشخاص حقوقی را می توان به مدیریت شرکت سهامی انتخاب نمود. در این صورت شخص حقوقی (با تصویب هیأت مدیرۀ خود یا با تفویض اختیار از سوی هیأت مدیره به مدیرعامل) باید یک نفر را به عنوان نمایندۀ خود جهت حضور در هیأت مدیره معرفی کند. (ماده 110 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

12- اعضای هیأت مدیرۀ شرکتهای سهامی در هر زمان بوسیلۀ مجمع عمومی عادی صاحبان سهام قابل عزل می باشند. (ماده 107 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

13- شخص یا اشخاص حقوقی عضو هیات مدیره می توانند نمایندگان خود در هیات مدیره را هر زمان که بخواهند عزل کنند به شرط آنکه در هر زمان جانشین او  را مکتوباً معرفی نمایند و اگر شخص حقوقی نماینده خود را عزل کند و نماینده ای را مکتوباً و همزمان با عزل نماینده قبلی به عنوان جانشین او معرفی نکند حتی در فرض حضور در جلسه ی هیات مدیره  ، غایب محسوب خواهد شد. (ماده 110 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

14- نمایندگان اشخاص حقوقی در هیات مدیره شرکت همان شرایط ، تعهدات و مسئولیتهای مدنی و کیفری ناظر بر اعضای هیات مدیره شرکتهای سهامی را خواهند داشت و از جهت مسئولیت مدنی با شخص حقوقی که آنها را به نمایندگی خود تعیین و معرفی کرده است مسئولیت تضامنی خواهند داشت. (ماده 110 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

در بیان تعریف و منظور از مسئولیت تضامنی از دیدگاه قانون تجارت ماده 403 قانون تجارت مقرر داشته است: در کلیه مواردی که به موجب قوانین یا موافق قراردادهای خصوصی ضمانت ، تضامنی باشد  طلبکار می تواند به ضامن و مدیون اصلی مجتمعاً رجوع کرده یا پس از رجوع به یکی از آنها و عدم وصول طلب خود برای تمام یا بقیه طلب به دیگری رجوع نماید.

15- حداقل عده اعضای هیات مدیره در شرکتهای سهامی خاص را قانونگذار در لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت به تصریح معین نکرده اما بنا به عمومات قانونی و مجموع مواد  لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت آنچه مسلم است اینکه اولاً شرکت سهامی شخصیتی است از اجتماع صاحبان سهام (حداقل سه شریک) و ثانیاً  هیات مدیره  بنا به مفهوم هیاتی و جمعی بودن آن بقدر متیقن بایستی حداقل دو نفر باشد و  چون با وجود دو نفر در مقام اختلاف، اکثریت و اقلیتی حاصل نمی شود پس در نتیجه حداقل تعداد هیات مدیره در شرکت سهامی خاص باید سه نفر یعنی به تعداد حداقل قانونی شرکاء (سهامداران)  باشد. ( بر اساس مواد 3 و 72 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت و مستنبط از مقررات قانون تجارت)

16- حداکثر تعداد اعضای هیات مدیره نمی تواند از تعداد سهامداران شرکت بیشتر باشد. (مستنبط از ماده 107 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

17- محجورین ، کسانی که حکم ورشکستگی آنها صادر شده است ، کسانی که به علت  ارتکاب سرقت ، خیانت در امانت ، کلاهبرداری ، جرایم در حکم کلاهبرداری یا در حکم خیانت در امانت ، اختلاس ، تدلیس ، تصرف غیر قانونی در اموال عمومی به موجب حکم قطعی محکوم یا به موجب حکم قطعی  از حقوق اجتماعی کلاً یا بعضاً محروم شده باشند (در مدت محرومیت)  را نمی توان به عضویت هیات مدیره و مدیر عاملی شرکتهای سهامی انتخاب نمود. (مواد 111 و 126 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

18- مدیر عامل شرکت نمی تواند در عین حال رئیس هیات مدیره همان شرکت باشد مگر با تصویب سه چهارم آراء حاضر در مجمع عمومی عادی صاحبان سهام. (ماده 124 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

19-  هیچ کس نمی تواند در عین حال مدیریت عامل بیش از یک شرکت را داشته باشد. تصمیمات و اقدامات  مدیر عاملی که مدیریت عامل یک شرکت دیگر را نیز بعهده دارد در مقابل صاحبان سهام و اشخاص ثالث معتبر و مسئولیتهای سمت مدیریت عامل ، شامل حال او خواهد شد و البته به درخواست هر ذینفعی دادگاه حکم عزل چنین مدیر عاملی را صادر خواهد کرد و حکم دادگاه در این خصوص قطعی است. (مواد 126 و 127 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

20- کلیه اعمال و اقدامات مدیران و مدیر عامل شرکت در مقابل اشخاص ثالث نافذ و معتبر است و نمی توان به عذر عدم اجرای تشریفات مربوط به طرز انتخاب آنها اعمال و اقدامات آنان را غیر معتبر دانست. (ماده 135 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

21- در صورت انقضاء مدت ماموریت مدیران تا زمان انتخاب مدیران جدید ، مدیران سابق کماکان مسئول امور شرکت و اداره آن خواهند بود. هر گاه مراجع موظف به دعوت مجمع عمومی عادی صاحبان سهام ( هیات مدیره و بازرس یا بازرسان قانونی) به وظیفه خود عمل نکنند هر ذینفع می تواند از اداره ثبت شرکتها دعوت مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را برای انتخاب اعضای هیات مدیره تقاضا نماید. (ماده 136 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

22- اگر مدیران (اعضای هیات مدیره و مدیر عامل) شرکت در حین مدیریت ، شرایط مدیریت را از دست بدهند یا ثابت شود که از ابتدا (در هنگام انتخاب) فاقد شرایط قانونی لازم بوده اند به تقاضای هر ذینفعی با حکم دادگاه عزل خواهند شد. حکم دادگاه در این خصوص قطعی است. ( تبصره ماده 111 و مواد 126 و 127  لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

23- اشخاصی که فاقد اهلیت هستند (صغیر و طفل) را نمی توان به مدیریت شرکت انتخاب نمود. ( عمومات قانون مدنی و قانون تجارت)

24- مدت مسئولیت و سمت اعضای هیات مدیره (که در اساسنامه شرکت تعیین می شود) نمی تواند از دو سال بیشتر باشد. به بیان دیگر در هیچ صورتی حتی در اساسنامه شرکت و یا با تصویب مجمع عمومی عادی صاحبان سهام نمی توان مدت ماموریت هیات مدیره را در شرکتهای سهامی بیش از دو سال معین کرد. تعیین مدت مسئولیت  برای کمتر از دو سال بلا مانع است. (ماده 109 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

25- انتخاب مجدد اعضای هیات مدیره برای دوره های دو ساله متوالی تا  زمانی که شرایط مدیریت را از دست نداده اند بلا مانع است. (ماده 109 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت با توجه به ماده 111 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

26- اگر انتخاب یا عزل بعضی از مدیران شرکت در دستور مجمع عمومی صاحبان سهام باشد رئیس هیات مدیره نمی تواند ریاست مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را عهده دار شود و در این صورت رئیس مجمع از بین سهامداران حاضر در جلسه با اکثریت نسبی انتخاب خواهد شد. (ماده 101 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

27- در مواردی که تصمیمات مجمع عمومی صاحبان سهام ( اعم از مجمع عمومی موسس ، عادی ، فوق العاده)  متضمن انتخاب هیات مدیره و بازرس یا بازرسان شرکت باشد یک نسخه از صورتجلسه مجمع بایستی جهت ثبت به اداره ثبت شرکتها ارسال گردد. همچنین نام و مشخصات و حدود اختیارات مدیر عامل باید با ارسال نسخه ای از صورتجلسه هیات مدیره به اداره ثبت شرکتها اعلام تا در روزنامه ی رسمی آگهی شود. (ماده 106 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت با توجه به ماده 18 و بندهای 3 و 4 ماده 20 قانون تجارت)

28- مدیران و بازرسان شرکت بایستی پس از انتخاب بوسیله مجمع عمومی صاحبان سهام کتباً قبول سمت نمایند و تاییدیه کتبی قبول سمت آنان به اداره ثبت شرکتها تسلیم شود. (مواد 17 و 18 و بند 4 ماده 20 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

29- در شرکتهای سهامی خاص انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان قانونی شرکت باید در صورتجلسه ای قید و به امضاء کلیه سهامداران برسد. (بند 3 ماده 20 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

30- اگر تعداد اعضای هیات مدیره بر اثر فوت یا استعفاء یا سلب شرایط قانونی (عزل یا ممنوعیت از ادامه عضویت در هیات مدیره) از یک یا چند نفر آنان از حداقل مقرر در قانون ( در شرکتهای سهامی عام 5 نفر و در شرکتهای سهامی خاص 3 نفر) کمتر شود اعضاء علی البدل هیات مدیره به ترتیبی که در اساسنامه شرکت آمده و اگر در اساسنامه نیامده به ترتیبی که مجمع عمومی عادی مقرر نماید جای آنان را خواهند گرفت و بدین ترتیب هیات مدیره تکمیل خواهد شد تا تصمیمات آنان قانونی تلقی شود. (ماده 112 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت با توجه به بند 15 ماده 8 و بند 1 ماده 20 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

31- معمولاً مجمع عمومی عادی صاحبان سهام تعداد اعضای علی البدل هیات مدیره را در شرکتهایی که 5 نفر عضو اصلی هیات مدیره دارند 3 نفر و در شرکتهایی که 3 نفر عضو اصلی هیات مدیره دارند 2  نفر انتخاب می کند و اسامی آنان نیز همراه با اسامی اعضای اصلی هیات مدیره به اداره ثبت شرکتها منعکس و در روزنامه رسمی آگهی می شود. (بنا به عرف معمول در میان شرکتهای سهامی و ترتیبات مقرر در اساسنامه های آنان و نمونه فرمهای اساسنامه اداره ثبت شرکتها)

32- اگر مجمع عمومی عادی صاحبان سهام عضو علی البدل برای هیات مدیره تعیین نکرده باشد و یا اینکه تعداد اعضای علی البدل هیات مدیره برای تکمیل اعضای هیات مدیره و تصدی محل های خالی در هیات مدیره کافی نباشد اعضای باقیمانده هیات مدیره بایستی بلافاصله پس از حدوث نقص در هیات مدیره و کاهش اعضای آن به کمتر از حداقل قانونی، نسبت به دعوت مجمع عمومی عادی صاحبان سهام جهت تکمیل اعضای هیات مدیره اقدام کند. (ماده 112 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

33- در صورتی که تمام اعضای هیات مدیره شرایط عضویت در هیات مدیره را از دست بدهند یا استعفاء نمایند یا در صورتی که اعضای باقیمانده هیات مدیره به تکلیف قانونی خود برای دعوت مجامع عمومی صاحبان سهام جهت تکمیل اعضای هیات مدیره ( به شرح ماده 112 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت ) عمل نکنند هر ذینفع می تواند از بازرس یا بازرسان شرکت بخواهد که مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را جهت تکمیل عده اعضای هیات مدیره دعوت به تشکیل جلسه نماید و بازرس یا بازرسان شرکت مکلف به انجام چنین درخواستی هستند. (ماده 113 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

34- اعضای هیات مدیره باید حداقل تعداد سهامی را که در اساسنامه شرکت مقرر شده دارا باشند و اساسنامه شرکت می تواند برای رای دادن در مجمع عمومی صاحبان سهام دارا بودن تعداد مشخصی از سهام را شرط کند بنابراین تعداد سهام اعضای هیات مدیره نبایستی از حداقل تعداد سهامی که اساسنامه برای رای دادن در مجمع عمومی عادی صاحبان سهام تعیین کرده کمتر باشد. این سهام برای تضمین خساراتی است که ممکن است از تقصیرات مدیران منفرداً یا مشترکاً بر شرکت وارد شود. سهام مذکور بایستی با نام باشد و قابل انتقال نیست و تا زمانی که اعضای هیات مدیره مفاصا حساب دوره تصدی خود در شرکت را دریافت نکرده اند سهام مذکور در صندوق شرکت به عنوان وثیقه باقی خواهد ماند. (ماده 114 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

قابل ذکر است که وفق ماده 116 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان هر دوره مالی شرکت به منزله ی مفاصا حساب مدیران در همان دوره ی مالی است و پس از تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان دوره ای که مدت مدیریت اعضای هیات مدیره در آن دوره پایان یافته یا به هر نحوی در آن دوره از آنان سلب سمت شده باشد سهام وثیقه موصوف بخودی خود از قید وثیقه آزاد می شود.

35- در صورتی که اعضای هیات مدیره در هنگام انتخاب ، مالک تعداد سهام لازم به عنوان وثیقه نباشد و همچنین در مورد انتقال قهری سهام وثیقه در زمان مدیریت یا افزایش یافتن تعداد سهام لازم به عنوان وثیقه ی  مدیران ، عضو یا اعضای هیات مدیره ای که مشمول این شرایط شده اند باید ظرف حداکثر یک ماه از تاریخ وقوع و حدوث این شرایط تعداد سهام لازم به عنوان وثیقه را تهیه کنند و  به صندوق شرکت بسپارند در غیر این صورت مستعفی محسوب خواهند شد. (ماده 115 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

36- هیات مدیره شرکت بایستی لااقل یک نفر شخص حقیقی را به مدیر عاملی شرکت برگزیند و حدود اختیارات و مدت مسئولیت و حق الزحمه او  را  معین کند. اگر مدیر عامل ، عضو هیات مدیره شرکت هم باشد دوره ی مدیریت عاملی او نمی تواند بیش از مدت عضویت او در هیات مدیره باشد. هیات مدیره می تواند  هر وقت که بخواهد مدیر عامل را عزل نماید. (ماده 124 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت)

37- برابر اصل 141 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران کارمندان دولت نمی توانند همزمان با شغل دولتی خود مدیریت عامل یا عضویت در هیات مدیره انواع مختلف شرکتهای خصوصی از جمله شرکتهای سهامی را عهده دار شوند.

 

به یادداشت های مرتبط با این موضوع، در سایت شخصی صادق رئیسی کیا که در زیر این یادداشت، آمده است رجوع و آنها را مطالعه فرمائید. یقیناً به دانش و مهارت های کاربردی شما خواهد افزود.

در صورتی که به مشاوره در زمینه ی یادداشت ها و نوشتارهای من نیاز داشتید یا به برگزاری کارگاه و دوره های آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان در موارد یاد شده، علاقه مند، بودید درخواست خود را به s.raeisikia@gmail.com ارسال یا با شماره های 88321088 و 88323279 (گروه حقوقی برهان) تماس، حاصل فرمائید.

 

                                                                                      گرد آوری

                                                                                  صادق رئیسی کیا

راه‌های تماس

اگر به مشاوره حقوقی یا وکیل در زمینه‌های مرتبط با نوشتارهای من نیاز داشتید یا به برگزاری کارگاه و دوره‌های آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان در موارد یاد شده، علاقه‌مند، بودید می‌توانید درخواست خود را با شماره‌های ۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۸۸۳۲۳۲۷۹ (گروه حقوقی برهان) در میان بگذارید.

درخواست مشاوره حضوری، تلفنی، آنلاین

5 1 vote
امتیازدهی به مقاله
اشتراک
اطلاع رسانی برای

244 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments

با احترام: سلام علیکم: سوال در نامه های اداری به عناوینی مانند از سوی یا از طرف بجای رئیس اداره امضاء می شود. فرق بین از طرف و از سوی در چیست؟ آیا اختیارات از طرف و از سوی متفاوت می باشد؟ با تقدیر و تشکر. ممنون.

سلام خسته نباشید.اگر چنانچه شرکتی مدتها تشکیل جلسه نداده و مدیر عامل هم قصد پاسخگویی نداشته باشد چگونه می توان از عضویت در هیات مدیره شرکت استعفای رسمی داد که اگرچنانچه کاری خلاف در شرکت صورت گیرد اینجانب پاسخگو نباشم؟

با سلام وسپاس از اینکه درارائه معلومات و تجربیات خود ما رو سهیم می نماید
بنده مدتی هست که در شرکت تعاونی مسکن مهر عضو هیت مدیره هستم ولی متاسفانه بعلت قانون مندی ،- چون به عده ای از اعضای بد حساب (سودجو) باج نمیدم و اجازه نمیدهم حق بی گناهای خواسته پایمال بشه آن عده سود جو در راستای رسیدن به منفعت طلبی خود در فضاهای مجازی و در غیاب بنده شروع به شایعه پراکنی و تهمت و افترا نموده اند که طبیعتا چون عده زیادی از اعضا بیسواد یا کم سواد هستن با شایعات این افراد انگشت شمارد اغفال شده اند حال خواستم ببینم از نظر قانونی چگونه می تونم از حق و حقوق خود دفاع کنم و لازم به توضیح است که در مورد عزل بنده طومار مخفیانه گرفته

سلام. یکی ازشرکای شرکت سهامی ما چهار ماه پیش فوت کرده اند و مهلت دو ساله هیات مدیره نیز تمام شده .چه صورتجلساتی باید تهیه کنم برای شرایط جدید؟
مطلقا نمیدونم.
لطفا راهنمایی بفرمایید.
ممنون از مطالب مفیدتون

سلام استاد وقتتون بخیر… من میخواستم بدونم، دقیقاً مراحل عملی واگذاری سمت مدیریت عاملی توی یه شرکت سهامی خاص، که کلاً هیات مدیره سه نفراند، چیه. یعنی چه مراحلی طی میشه… متاسفانه من خیلی مطالعات حقوقی ندارم، هرچه قدر که این مطلب رو زیر و رو کردم، به جواب قانع کننده که برام قابل درک باشه نرسیدم… میخواستم بدونم که امضای واگذاری این سهام، توی چه مرکزی اتفاق می افته؟ ثبت اسناد؟ یا دفتر اسناد رسمی؟! و اینکه مدیر عامل به جز اینکه سهام داره، قرارداد استخدامی داره؟! و یه سوال دیگه که دارم اینه که آیا این قرار داد می تونه مشروط باشه؟! یا برای مدت خیلی محدودی زیر دو سال؟
ممنون میشم پاسخم رو بدید.
یا علی

سلام عرض ادب
شرکت ما (سهامی خاص) سه عضو داره که هر سه سهام دار و عضو هییت مدیره می باشند ما تصمیم گرفتیم یک عضو جدید اضافه کنیم بهش یک سهم بدیم و بیاد داخل هییت مدیره و تمام اعضا قبلی سهامدار باقی بمونند (هر 4 نفر3+1) “””کسی از شرکت خارج نشه”””
آیا تعداد اعضاسهامدار 4تا بشن موردی نداره(هییت مدیره 3 نفر بشه عضو جدیدداخل و یکی از اعضا خارج شه)؟ ترتیب صورتجلسات به چه شکله؟ اگه با ذکر عنوان جلسات اعم از عادی و فوق العاده بفرمایید ممنون میشم
تشکر

تعداد اعضای هیات مدیره ساختمان چند نفرند و وظایف آنها چیست؟

با سلام و احترام
2 نفر از بستگانم مرا به صورت رودربایستی عضو شرکتهای سهامی خاص نموده اند یکی بازرس و دیگری رئیس هیات مدیره و به تازگی فهمیدم که بدهی مالیاتی زیادی دارند و برای پرداخت بدهی هم اقدامی نمی کنند. چطوری میتوانم ار عضویت این شرکتها خارج شوم ؟
ضمنا خودشان با استعفایم موافقت نمی کنند.

با سلام و تشکر از مطالب مفیدتان.
یه سوال داشتم.
آیا فردی را که مدیرعامل یک شرکت هست میشه در یک شرکت دیگه، بعنوان عضو هیئت مدیره (نائب رییس) انتخاب کرد؟

سلام استاد
در شرکتی دارای ۴۹% سهام هستیم اما تنها یک نفر در هیت مدیره هست. می خواهیم تعداد افراد را بیشتر کنیم یا جایگزین نفرات قبلی. راهش چیست؟

باسلام و سپاس
آیا هیئت مدیره بعد از شش سال می تواند بدون دعوت از مجمع خودشان را هیئت مدیره کنند و اداره ثبت شرکتها قبول آگهی کند؟
آیا هیئت مدیره می تواند یکی از اعضای حقوقی موئسسه را عزل کند؟
در موئسسه به ثبت رسیده در اساسنامه سال مالی داریم ولی هیئت مدیره و حسابدار مدت یازده سال گزارش مالی ندادند و همچنین حساب موئسسه به نام شراکتی مدیرعامل و حسابدارباز کرده اند.
در اساسنامه مدت هیئت مدیره دو سال بوده که لاک گیری شده و مدیرعامل در اولین صورت جلسه مجمع و فرم تقاصانامه ثبتی امصا نکرده است و خیلی اشتباهات دیگر و لاک گیری های دیگر که اداره ثبت شرکت ها انجام داده خواهشمندم مرا راهنمائی کنید و به کجا شکایت بکنم ؟
متشکرم

با سلام و ضمن تشکر
در صورتیکه شخصی همراه همسر خود بخواهند شرکت سهامی ثبت کنند و نفر سوم پدر یکی از زوجین باشد. با توجه به اینکه نفر سوم سرمایه ای را وارد شرکت نمی کند و حضور او جنبه صوری داشته، برای جلوگیری از مشکلات آتی مانند مدعی شدن وراث آن شخص بعد از فوت ایشان و … اگر ممکن است راهنمایی بفرمایید.
آیا تقسیم سهام به 100 یا 1000 سهم و دادن فقط به یک سهم به نفر سوم می تواند مفید باشد؟
با تشکر

سلام
من مدیرعامل شرکتی هستم که سهام داران و اعضای هیئت مدیره به دلیل اختلافات و شکایتهای قانونی علیه یکدیگرحاضر به تنظیم و امضای هیچ صورتجلسه ای نیستند و بنده سه بار استعفای خود را کتبا اعلام و ابلاغ کردم و دو بار هم اظهار نامه تنظیم و ابلاغ کردم. و حقوقی نیز دریافت نکرده ام.
چگونه میتوانم استعفای خود را رسمیت بدهم چون میخواهم در شرکت دیگر مدیرعامل شوم.
باتشکر

با عرض سلام و احترام
آیا عضو علی البدل در یک شرکت، در صورت تخلف یا بدهی شرکت، باید پاسخگو باشد. (بقول معروف پایش گیر می افتد یا نه؟)

سلام. خسته نباشید
از مطالب آموزندتون سپاسگزارم
سوالی دارم خدمت جناب عالی و اون اینه که در شرکت سهامی خاص میتونیم یکی از سهامداران شرکت که حداقل سهم رو داره و عضو هیئت مدیره هست در لیست بیمه تامین اجتماعی بعنوان یکی از کارگران کارخانه رد کنیم و آیا اینکار، مشکلی از لحاظ میزان سهم و حق تصمیم گیری های شرکت و غیره ایجاد نمیکنه ؟
ممنون میشم پاسخ بدین
با کمال تشکر

سلام
عذر می خوام اگه در یک شرکت سهامی خاص چندین سال فعالیتی صورت نگیره امکانش هست مجددا مجمع تشکیل بشه و هیئت مدیره انتخاب بشه و ایا ثبت شرکتها با این موصوع مشکلی خواهد داشت؟

سلام
آیا میشه بدون اطلاع فردی که قبلا عضو هیات مدیره شرکت سهامی خاص بوده پس از دوسال مجدد تمدید بشه؟
بدون هیچ وکالت نامه و امضا؟

سلام من یه سوال داشتم اگه میشه لطف کنید جواب بدید: اگر در اساسنامه شرکت سهامی خاص یا شرکت تعاونی سهامی خاص عضویت در شرکت منوط به موافقت هیات مدیره باشد و شریک قصد عضویت در شرکت را داشته ولیکن با مخالفت هیات مدیره مواجه شود چه راهکارهایی را پیشنهاد می دهید؟

با عرض سلام دریک شرکت سهامی خاص با اصلاح اساسنامه هئیت مدیره به دونفر تقلیل پیداکرد درصورتی که جنابعالی مرقوم فرمودید هیئت مدیره شرکتهای سهامی خاص می باید سه نفر باشند آیا چنین موردی امکان پذیر می باشد ؟

با سلام بنده جهت ثبت شركتي با مسئوليت محدود به فردي وكالت دوساله دادم كه از مدرك من جهت ثبت استفاده نمايد ولي بعد از دو سال صاحب شركت و داراي بيشترين سهم و رييس هيئت مديره اقدامي جهت خروج اينجانب از سهامداران و مديرعاملي نمي كند لطفاً راهنمايي كنند ممنون

سلام در شرکت سهامی عام شخصی که هم مدیر عامل هست و هم عضو هیئت مدیره در صورت استعفا از چه زمانی مسولیتی در شرکت ندارد

با سلام.
رئیس هیت مدیره در جریان پرونده ای که مربوط به شرکت نیست بعد از کلاهبرداری از ما متواری شده و ما نیز از ایشان شکایت کرده ایم.
البته شرکت سهامی خاص بوده و اینجانب مدیر عامل شرکت میباشم حالا چگونه از طریق قانونی می توانیم وی را که دسترسی به ایشان نداریم از شرکت بیرون کرده و فرد جدیدی را بعنوان عضو هیت مدیره بیاوریم
با تشکر

سلام
آیا اعضاء هیات مدیره شرکت میتوانند سهام دار شرکت دیگری که با شرکت خودشان مراوده و قرار داد دارد شوند.
لطفآ در صورت امکان با ایمیل اطلاع دهید.
از بزرگواریتان کمال تشکر را دارم.

سلام جناب رئیسی کیا
وقت بخیر و تشکر از صرف وقت و بذل توجه شما
در شرکت سهامی خاص با 5 عضو هیات مدیره ، آیا سه نفر می توانند با تشکیل جلسه هیات مدیره سمت اعضاء را تغیر بدهند؟
در اساسنامه قید شده تصمیمات جلسات هیات مدیره با اکثریت اعضا رسمیت و تصمیمات اتخاذ شده با حداکثر آراء موافق از کل اعضا معتبر خواهد بود که سه نفر مذکور موافق این تغیرات بوده اند.
به نظر جنابعالی نباید دو فرد غایب سمت تعین شده را قبول کنند؟
بااحترام

با عرض سلام
در یک شرکت سهامی خاص من بعنوان مدیر عامل و رییس هیات مدیره می باشم با توجه به اختلافات شخصی که پیش آمده تقاضا دارم راهنمایی فرمایید که چگونه می توانم از سمت های خود استعفا دهم و دیگر مسئولیتی نداشته باشم
قابل ذکر است اختلاف بااعضای هیات مدیره دارم و از هر گونه همکاری با اینجانب امنتاع می نمایند
با تشکر فراوان

با سلام و خسته نباشید
همانطور که مستحضرید در شرکتهای بیمه ای یک عضو بیمه ای با حداقل یک در صد سهام باید حضور داشته باشد . میخواستم بدونم موقع انتقال سهام
چه باید کرد تا این عضو با این یک درصد سهام نتواند برای شرکت دردسری ایجاد نماید و هیات مدیره هر وقت که لازم دونست بتونه ایشون را عوض کنه
ممنون و سپاس از راهنماییتون

با سلام
من و دو تن از دوستان حدود 6 سال پیش یک شرکت سهامی خاص ثبت نمودیم و در طی این مدت شرکت هیچ کاری انجام نداده. همچنین من به عنوان رییس هیات مدیره هستم. از سال گذشته دوستی که در سمت مدیر عامل شرکت بود در خارج از کشور بسر می برد و دسترسی به ایشان نداریم.حال برای واگذاری یا انحلال شرکت چه باید کرد؟

با سلام خدمت شما
اول از همه تشکر ویژه میکنم بابت اطلاعات و راهنمایی های زیبا برای سهولت کار ما
سوال بنده این است که برای درج تصمیمات صورتجلسه در سامانه تغییرات به چه روشی تصمیمات را انتخاب کنیم؟در بعضی از صورتجلسات،تصمیمات مبهم ارائه شده و چگونگی انتخاب تصمیمات را نمیدانم تا در مرحله ارسال مدارک و تایید اداره ثبت شرکت ها به مشکل بر نخورم
و سوال دیگر این است که چه مدارکی برای پست به اداره مربوطه لازم است،نمیدانم چه مدارکی را باید ضمیمه صورتجلسه تغییرات جدید کنم تا درخواست من از سوی اداره ثبت شرکت ها رد نشود
باتشکر و سپاس فراوان

با سلام
آیا مدیرعامل می تواند بدون اطلاع اعضای هیئت مدیره به مرخصی برود؟
اصولاً مرخصی مدیرعامل نیاز به تایید اعضای هیئت مدیره دارد یا خیر و در نبود وی مسئولیت کارها با کیست؟

با سلام
بنده مدیر عامل و رییس هیت مدیره شرکت خصوصی سهام خاص هستم و آخرین تغییرات هیت مدیره شرکت در سال91 بوده( روزنامه رسمی)به مدت 2 سال.
در ضمن شرکت از سال 93 غیر فعال است و من از سال 95 بصورت قراردادی به اداره ای رفتم . آیا قانون دو شغله بودن شامل حال من می شود؟

با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما
بنده عضو هیئت مدیره و سهامدار شرکتی هستم که بنا بر یکسری مشکلات میخواهم استعفا داده و سهام خود را واگذار کنم.
اگر امکان دارد بنده را راهنمایی کنید و بفرمایید مراحل انجام این کار چگونه است؟ با تشکر

با سلام خدمت استاد محترم
از عضو هیئت مدیره ای که تازه انتخاب شده و اداره تعاون وی را تأیید کرده باشد ولی در اداره ثبت شرکتها به دلیل بدهی مالیاتی عضویت وی را در هیئت مدیره، منتفی نمایند تکلیف چیست؟ آیا باید دوباره مجمع عمومی تشکیل گردد و مجمع قبلی باطل گردیده یا خیر؟

باسلام و عرض خسته نباشید.
چنانچه در مجامع عمومی دو مرحله‌ای و در مرحله انتخاب نمايندگان (مرحله اول) تعداد آرا ماخوذه از تعداد رای دهندگان بیشتر شود تکلیف قانونی چیست؟
تعداد رای دهندگان 116 نفر
تعداد آرا ماخوذه 135 نفر
با سپاس و تشکر فراوان.

با سلام و احترام
اینجانب در سال ۹۱ مدرک تحصیلی ام را به مدت ۲سال با تعهد محضری در اختیار شرکت پیمانکاری گذاشتم و مبلغی دریافت کردم شرکت سمت اینجانب در شرکت را رییس هیت مدیره ثبت نموده است و نام من همچنان پس از گذشت ای مدت در روزنامه رسمی میباشد بطوری که بانک‌برای کسر ضمانت نامه شرکت از حساب اینجانب مبلغی کسر نموده است میخواستم بدانم چه اقدام قانونی میتوانم در این خصوص انجام دهم

سلام خسته نباشید
با ثبت شرکت وتغییرات آنها و کلیه امور ثبتی آشنایی کامل دارم و انجام میدم ولی به دلیل اینکه شهرستانمون خیلی کم کار ثبتی هست میخواستم جای دیگ کارکنم اگه میتونین کمکم کنین ممنون میشم باتشکر

با سلام و خسته نباشید
آیا قانونی وجود دارد که مدیر عامل شرکت سهامی خاص می بایست حداقل 3% سهام داشته باشد؟
ممنون می شوم راهنمایی بفرمایید

با سلام ،بنده مدتی به عنوان مدیر عامل یک شرکت پیمانکاری مشغول به فعالیت بودم با جابجایی دفتر وفعالیت شرکت به جنوب چندین بار درخواست استعفا وخروج از شرکت رادادم ولی هیات مدیره به عناوین مختلف از استعفا وخروج من از شرکت تفره میرن خواهش میکن منو راهنمایی کنید ،تا بتونم برای خودم شرکت ثبت کنم

با سلام
جناب رئیسی کیا سوالی داشتم از خدمتتون
من مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره شرکتی هستم و میخواهم از شرکت خارج شوم آیا میشود با خروج رئیس هیئت مدیره و عدم جایگزین شرکت را منحل کرد یا خیر ؟همچنین در صورتی که شرکاء بخواهند قرارداد جدیدی را منعقد کنند و من رضایت ندارم آیا به عنوان مدیر عامل و دارای حق امضا آیا میتوانم از امضای قرارداد امتناع کنم؟

سلام
لطفا بفرمایید با توجه به اینکه یکی از شرکای ما کارمند رسمی دولت می باشد و با اصل 141 مغایرت دارد چگونه می توان از تصمیمات ایشان در هئیت مدیره استفاد کرد و برای ایشان حق امضا قائل شد با توجه به اینکه ایشان یکی از سهامداران کلیدی می باشد با تشکر

با سلام ودرود خدمت جناب دکتر رئیس کیا عزیز
صالحی هستم مسدع وقت باارزش شما شدم شرکت سهامی خاص دارم ومدیرعامل ،آپارتمانی از طریق سرکت خریداری کردیم وبنا به امین بودن رئیس هئیپت مدیره برای اینجانب قولنامه ووکالت آپارتمان فوق را بنام رئیس هیئت مدیره زدیم اما اسناد ملک مذبور دست خودم یعنی مدیرعامل هست اما از زدن ملک بنام شرکت خوداری می کند واعلام میکند که مال خودم هست راهنمایی بفرمایید راه انتقال ویا شکایت چگونه است ممنون از راهنمایی شما

سلام وقت بخیر چرا کارکنان دولت نمیتوانند مدیر عامل بشن؟ آیا قانون خاصی داره یا دلیل شخصی؟

سلام
آیا یک شخص می تواند در دو تا شرکت هم مدیرعامل و هم رییس هییت مدیره باشد شرکت هم سهامی خاص می باشد
و ضمنا تا پارسال مشکلی در اداره ثبت وجود نداشت ولی امسال پس از وارد کردن در سایت این ایراد را می گیرد

باسلام و احترام در یک شرکت تعاونی ،(تعداد اعضا بیش از 200 نفراست) باتوجه به آگهی تشکیل مجمع عمومی و فرصت تعیین شده برای ثبت نام اعضا جهت کاندیداتوری انتخابات هیات مدیره و بازرس قانونی ،(تعداد هیات مدیره 3 نفره است)
تعداد ثبت نام کنندگان 3 نفر برای هیات مدیره و 1 نفر برای بازرس قانونی بوده است. آیا باید مجمع تشکیل شود یا الزامی برای تمدید فرصت و آگهی برای ثبت نام اعضای بیشتر است؟لطفا در صورت الزام ، مرجع قانونی را راهنمایی بفرمایید
باسپاس از شما

با سلام من تازه میخوام یک شرکت تشکیل بدم ولی نمیدونم از کجا باید شروع کنم
آیا افرادی که جز هیات مدیره هستن باید حتما سابقه بیمه مطابق با مدرک تحصیلی داشته باشن
و آیا انتخاب گرید باید با مدرک تحصیلیشون مطابقت داشته باشه
و آیا کسی که سابقه بیمه زیادی نداره میتونه رییس شرکت باشه
و اینکه کسی که در یک شرکت جز هیات مدیره است میتونه در شرکتی دیگه هم هیات مدیره باشه

سلام خسته نباشید .
سوالی داشتم از خدمتتون ممنون میشم از راهنماییتون.
1- آیا یک نفری که خودش یا عضو هیئت مدیره یا مدیر عامل و یا رئیس هیئت مدیره و یا نایب رئیس هیئت مدیره در یک شرکت دیگری که متعلق به خودش می باشد میتونه تو شرکت منم عضو هیئت مدیره با سهام اندک باشد ؟
2- آیا فرد سومی که فقط بمنظور رسیدن به حداقل اعضا ( 3 نفر ) جهت تاسیس شرکت اسمش در هیئت مدیره شرکت ثبت شده ( فرد غریبه و عضویت صوری) با سهام 1 درصد میتونه مدعی حق و حقوقی از کارکرد شرکت در آینده شود ؟

سلام شرکتی به ثبت رسوندیم ۴ سال پیش من با ۳۳ درصد سهام رییس هییت مدیره. شریکم عضو هییت مدیره و مدیر عاما با ۶۶ درصد سهام و خواهرش نایب رییس با ۱ درصد سهام ایا بدون حضور رییس هییت مدیره جلسه فوق العاده میشود تشکیل بشه و رای به عزل من داده بشه و من اگر نخوام سهامی بفروشم بدون خواسته من میشه حق امضا با من و مدیر عامل که عضو هم هست میباشد . من نمیخوام سهمی واگذار کنم و بیرون برم ایا میشه. ممنون میشم راهنمایی کنید

با سلام و تشکر از زحمات شما
در شرکت سهامی خاص مدیر عامل راغب به نگه داشتن نیرویی هست که اعضای هیئت مدیره مایل به اخراجش هستند. اختیارات مدیر عامل و یا درصد سهام او چه قدر مانع اخراج کارمند میشه؟
با احترام

با سلام و ممنون از سایت خوبتون. درصورتی که یکی از اعضا هیئت مدیره فوت شوند برای جایگزین کردن یک نفر دیگه به جای ایشان باید چه صورتجلسه ای برای تغییرات در سایت انجام دهم. تمام کارهای انحصار وراثت هم انجام شده

با سلام خدمت استاد گرامی
بنده عضو شرکتی هستم که صورتجلسه تغییرات آن 6 ماه پیش امضا شده است. آیا صورت جلسه با تاخیر 6 ماهه را ثبت شرکت ها قبول می کند؟

مدیران و بازرسان شرکت بایستی پس از انتخاب بوسیله مجمع عمومی صاحبان سهام کتباً قبول سمت نمایند و تاییدیه کتبی قبول سمت آنان به اداره ثبت شرکتها تسلیم شود. اگر یکی از انها که مدیر عامل قبلی باشد و بعنوان عضو علی البدل انتخاب شود و صورت جلسه های تغییرات را که بایستی به ثبت ارسال شود امضا نکند و با توجه به اینکه تا اگهی تغییرات اداره شرکت بعهده آن است و بعلت لجبازی شرکت را معطل نگهدارد چکار باید کرد.
باتشکر

سلام.
هفته گذشته در انتخابات دوره دوم هیات مدیره مجتمع ساحلی 368 واحدی در مازندران، نفر چهارم از پنج نفر شدم.
جلسه اول هیات مدیره، تعدادی از اعضا گفتند که چون من شرایط شغلی ام جوری است که دو هفته در ماه به جنوب کشور می روم و شاید امکان حضور در جلسات را در این فاصله نداشته باشم، جایم را با بازرس عوض کنم و بازرس بشوم و بازرس انتخابی، به حای من عضو هیات مدیره شود.
سوالی که دارم این است که اصلا این کار قانونی است و می شود؟
و اگر امکانش هست چگونه؟
ممنون