هشدار: ذکر و باز نشر نوشتارهای من و هر نوشتاری که در روزنامه ها یا روی سایت شخصی و وبلاگهایم منتشر شده منحصراً با قید نام و نام خانوادگی ام و همراه با پیوند سایت و وبلاگهایم مجاز است.

زمان مطالعه: 4 دقیقه

روشهای ثبت نام در قانون مالیات‌برارزش افزوده

مالیات‌برارزش افزوده

الف) از طریق سایت اینترنتی

ب) از طریق مراجعه حضوری به سازمان امور مالیاتی کشور و ادارات کل امور مالیاتی .

اعتبار مالیاتی مودی در قانون مالیات برارزش افزوده در واقع همان مطالبات مودی بابت مابه التفاوت مالیات برارزش افزوده خرید و مالیات برارزش افزوده ی فروش است .

همچنین توصیه می‌شود:

آشنایی با حسابداری مالیات بر ارزش افزوده (V.A.T) و طرز استفاده از معافیتهای آن

مودی می تواند تقاضای پایدار ماندن اعتبار مالیاتی را بکند و در دوره ی  زمانی بعد از آن استفاده کند. یا اینکه تقاضای استرداد طلب خود را بکند که در این صورت سازمان امور مالیاتی ۳ ماه وقت دارد بدهی را بپردازد وگرنه ماهانه ۲% جریمه به سازمان امور مالیاتی تعلق می گیرد. مودیان مالیاتی باید توجه کنند که در مورد معاملاتی که مطالبات آن سوخت می شود تاثیر در مالیات برارزش افزوده ندارد. در مورد معاملات نسیه هم همین گونه است. در هر صورت بایستی ۳% مالیات برارزش افزده پرداخت شود. صرفاً در معامله ای که براساس حکم دادگاه فسخ می شود مبتنی بر رأی دادگاه که اعاده ی  کالا و ثمن را به موجب حق فسخ مورد حکم قرار داده است استرداد ۳% مالیات برارزش افزوده ممکن می شود .

حل اختلاف با مودی

مالیات‌برارزش افزوده

سازمان امور مالیاتی برگ تشخیص مالیات را صادر و به مودی ابلاغ می کند. سازمان امور مالیاتی ابلاغ برگ تشخیص مالیات شخص حقیقی  به خودش و ابلاغ برگ تشخیص مالیات شخص حقوقی  را به هر کارمندی که از شخص حقوقی انجام شود ابلاغ به اصیل تلقی می نماید.

در قانون مالیات برارزش افزوده مهلت اعتراض از تاریخ ابلاغ یا استنکاف و عدم حضور ۲۰ روز است و در قانون مالیاتهای مستقیم ۳۰ روز می باشد.

ممیز کل (رئیس کل امور مالیاتی) می تواند اعتراض مودی به برگ تشخیص را با مودی توافق کند و تعدیل نماید. در این صورت ۸۰% جرایم در این مرحله بصورت خود کار بخشوده است. در صورت عدم توافق پرونده به هیأت حل اختلاف مالیاتی می رود. در اینجا بهتر است لایحه ی  کتبی داده شود و آنرا ثبت نمایند و شماره ی ثبت هم اخذ گردد. رأی هیأت حل اختلاف قطعی تلقی می شود. از این جهت که حتی در صورت اعتراض بایستی مالیات را بدهد.

نکته : توصیه می شود برگهای مالیاتی فوراً دریافت  و رؤیت و مورد اقدام واقع گردد.

در هیأت حل اختلاف مالیاتی در صورت توافق ۴۰% جرایم بخشوده می شود و اگر اعتراض شود پرونده به شورای عالی مالیاتی می رود ودر شورای عالی مالیاتی پرونده بصورت شکلی رسیدگی می شود و نه ماهیتی.

مثلاً اگر قانون رعایت نشده باشد یا توجه به دفاعیات و اعتراضات نشده باشد رسیدگی می شود. باید توجه داشت که دفاعیات مالیاتی باید مستدل و کوتاه باشد .

اصلح است همه موارد دفاع درلایحه ی تقدیمی به هیأت حل اختلاف آورده شود.

شورای عالی مالیاتی معمولاً حکم هیأت حل اختلاف را تایید می کند و بعضاً در مواردی خاص اقدام به نقض می کند. مثلاً بدلیل عدم توجه به دفاعیات و در نتیجه پرونده به هیأت حل اختلاف هم عرض می رود .

اعتراض به رأی شورای عالی مالیاتی بصورت شکلی در دیوان عدالت اداری رسیدگی می شود و درصورت نقض پرونده به هیأت حل اختلاف هم عرض می رود .

مرجع رسیدگی ماده ۲۵۱ مکررقانون مالیاتهای مستقیم: به موجب درخواست مودی و در صورت صدور دستور وزیر اقتصاد و امور دارایی، کمیسیون موضوع این ماده به اعتراض رسیدگی می کند و رأی می دهد.

در نهایت عملیات اجرایی برای وصول مالیات آغاز می شود و درصورتی که مبلغ  مالیات متعلقه بالاتر از یک میلیون تومان شود سازمان امور مالیاتی می تواند این دسته  بدهکار مالیاتی  را ممنوع الخروج کند.

نکته: در قانون مالیات برارزش افزوده اولاً اعتراض قابل طرح در شورای عالی مالیاتی نداریم و ثانیاً مهلت اعتراض در سایر موارد  ۲۰ روز است .

ماده ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم مربوط به اشتباهات محاسباتی و عدد و رقم است. ماده ۱۸۱ قانون مذکور هم کمیسیونهایی دارد که می تواند از همه اسناد ومدارک شرکت تصویر برداری کند که بسیار حساس و در صورت عدم تئجه و همکاری مودی  تنش زا می باشد.

نکته۱: مالیات برارزش افزوده به صورت قسطی قابل پرداخت است و مشمول ماده ی  ۱۶۷ قانون مالیاتهای مستقیم است.

نکته ۲: درمورد مالیات برارزش افزوده دونوع برگ مالیات صادر می شود. الف: برگ مطالبه مالیات  ب: برگ استرداد مالیات

در مالیاتهای  مستقیم فقط برگ مطالبه ی  مالیات داریم.

در مورد مواعد دقت شود که اعتراض به مالیات و آراء مالیاتی بایستی همراه  با ثبت اعتراض و اخذ شماره ی ثبت باشد. شماره ی  ثبت حتماً بایستی اخذ شود و روی ارقام و شماره ها و حتی اظهار نامه ها ترجیحاً چسب زده شود تا در جابجایی ها یا رسیدگی ها مخدوش نشوند.

هنگامی که مودی اعتراض می کند تا پرونده نزد ممیز و از آن طریق به کمیسیون رسیدگی برود مودی می تواند تقاضا کند که یک عضو کمیسیون از اتحادیه مربوطه باشد یا جامعه حسابداران رسمی باشد.( بند ۳ ماده ۲۴۴ قانون مالیاتهای مستقیم مستند این مبحث است)  توصیه می شود مودی حتماً از این امتیاز خود استفاده کند.

در اعتراض به دیوان عدالت اداری و اعمال ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم  توصیه می شود که ابتدا درخواست اعمال ماده ۲۵۱ مکرر تقاضا شود سپس و در نهایت اقدام از طریق دیوان عدالت اداری صورت پذیرد .

در تحویل کالا از شرکت به شعبه ی همان آن توصیه می شود سند امانی صادر شود تا مالیات مضاعف گرفته نشود.

اشخاصی که کالا وارد می کنند و خدمات پس از فروش هم می دهند یا سرویس و تعمیرات هم می دهند بابت واردات کالا ۳% و بابت ارائه خدمات هم بایستی ۳% مالیات برارزش افزوده بدهند. یعنی جمعاً ۶% مالیات پرداخت خواهند کرد.

تبصره ۲ی  ماده ۱۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده تصریح دارد مصرف کننده ای که کالاهایش معاف از مالیات بر ارزش افزوده است مالیات برارزش افزوده ی مواد اولیه ی آن بایستی جزء هزینه های تمام شده محسوب گردد. بنابراین قانون مالیات بر ارزش افزوده باعث ۳% گرانی کالا می شود.

قانون مالیات برارزش افزوده تصریح کرده که اظهارنامه بایستی در مواعد مقرر داده شود ولی این که مأمور مالیاتی ظرف چه مدتی به اظهارنامه رسیدگی کند قید نشده که از نقاط ضعف این قانون می باشد. ماده ۱۵۷ قانون مالیاتهای مستقیم در این خصوص وضع بهتری دارد.

اصولاً مالیات باید در یک دوره ی  مشخص اظهار و رسیدگی شود وبایستی بنابراین گذاشته شود که اگر در موعد رسیدگی نشود اظهار نامه مالیاتی تقدیمی بوسیله مودی قطعی گردد

مالیات‌برارزش افزوده

همچنین بخوانید:

مالیات خودروهای لوکس در سال آینده تعیین شد

 

راه‌های تماس

اگر به مشاوره حقوقی یا وکیل در زمینه‌های مرتبط با نوشتارهای من نیاز داشتید یا به برگزاری کارگاه و دوره‌های آموزشی برای خود و مدیران و کارکنان شرکتتان در موارد یاد شده، علاقه‌مند، بودید می‌توانید درخواست خود را با شماره‌های ۸۸۳۲۱۰۸۸ و ۸۸۳۲۳۲۷۹ (گروه حقوقی برهان) در میان بگذارید.

درخواست مشاوره حضوری، تلفنی، آنلاین